Ενημερωτική παρουσίαση για τους Παρατηρητές στην Έγκωμη

Ο Δήμος Έγκωμης, σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου, πραγματοποίησε ενημερωτική παρουσίαση για τον θεσμό του Παρατηρητή της Γειτονιάς στην Έγκωμη. Ο θεσμός, που άρχισε τη λειτουργία του το 2013, αγκαλιάστηκε από 3.500 δημότες, αριθμός που αντιστοιχεί στο 20% περίπου των εγγεγραμμένων δημοτών της Έγκωμης.

 Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Βοηθού Αστυνομικού Διευθυντή Επιχειρήσεων Λευκωσίας, Ανδρέα Τρύφωνος, ξεκίνησε με σύντομο καλωσόρισμα του Δημάρχου Έγκωμης, Ζαχαρία Κυριάκου, ο οποίος εξήρε τη σημασία του θεσμού των Παρατηρητών και τόνισε τη σημαντική συμβολή του για την πρόληψη και την πάταξη του εγκλήματος. Όπως έχει διαφανεί από τα στοιχεία, από την ημέρα λειτουργίας του θεσμού μέχρι σήμερα, παρατηρείται σταδιακή μείωση εγκληματικών ενεργειών σε δημαρχούμενες περιοχές.

 Ακολούθησε παρουσίαση του έργου και καλών πρακτικών του θεσμού από την κα Φανή Αραούζου, συντονίστρια των Παρατηρητών στο Καϊμακλί. Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος του Γραφείου Πρόληψης Εγκλήματος, Ανώτερος Υπαστυνόμος Πέτρος Παττούρας, έκανε αναλυτική αξιολόγηση του θεσμού στην Έγκωμη και έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τους Παρατηρητές. Όπως τόνισε, ο Παρατηρητής της Γειτονιάς, δεν αναλαμβάνει δράση από μόνος του, αλλά ενημερώνει την Αστυνομία για τυχόν εγκληματικές ή απλά ύποπτες ενέργειες που περιήλθαν στην αντίληψή του. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από το κοινό, οι οποίες απαντήθηκαν από τους εκπροσώπους της Αστυνομίας.

 Σημειώνεται ότι έχει προχωρήσει ο διαχωρισμός της επικράτειας του Δήμου σε οκτώ τομείς, με στόχο τον καθορισμό συντονιστών για κάθε τομέα. Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στον θεσμό του Παρατηρητή, μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Έγκωμης, στο τηλ. 22464796, κ. Σωκράτη Σαρρή.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΓΚΩΜΗΣ
28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

print