Η Έγκωμη σε ρυθμούς Χριστουγέννων

Ο Δήμος Έγκωμης υποδέχτηκε την περίοδο των Χριστουγέννων με ολοήμερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στη λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου. Μπροστά από το The Mall of Engomi, πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, απόλαυσαν τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, τη μουσική, τις δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τις εκπλήξεις που περιλάμβανε η εκδήλωση.

Από το πρωί χορωδίες από σχολεία, ωδεία και οργανωμένα σύνολα έντυσαν με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες την εκδήλωση. Οι μικροί δημότες είδαν τον ήρωα των εκδόσεων «Γνωσιτεχνία» Βατραχογιάννη να ζωντανεύει μέσα από την αφήγηση της συγγραφέως Ευαγγελίας Αριστείδου. Πλούσιες δραστηριότητες προσφέροντας στους συμμετέχοντες όπως: Παιχνίδι με τη μπάλα ή το φουσκωτό, ρομποτική, ζωγραφική προσώπου, χειροτεχνίες, μπαλονοκατασκευές, ξυλοπόδαροι, fireshow αλλά και ταχυδακτυλουργικά κόλπα που έδωσαν μια μαγική νότα μπροστά από το εμπορικό κέντρο. Παράλληλα, το λούνα παρκ Παπαφιλίππου προσέφερε δωρεάν βόλτες με το τρενάκι και το καρουζέλ του. Φυσικά δεν μπορούσε να απουσιάζει από την εκδήλωση και ο Άι Βασίλης που καθόταν στον θρόνο του και δεχόταν παιδιά και ενήλικες για μια φωτογραφία μαζί του.

Καθώς πλησίαζε το βράδυ παραδοσιακά κάλαντα από όλες τις γωνιές του Ελληνισμού τραγούδησαν η Παιδική Χορωδία «Μουσικοί Ορίζοντες», υπό τη διεύθυνση της Ανθής Παπαφιλίππου, και η Νεανική Χορωδία «Μουσικοί Ορίζοντες», υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Καλογήρου.

Αποκορύφωμα της γιορτής ήταν η φωταγώγηση του μεγάλου Χριστουγεννιάτικου δένδρου από τον Δήμαρχο Έγκωμης, Ζαχαρία Κυριάκου, και τον Γενικό Διευθυντή του The Mall of Engomi, Julian Smith, ενώ την ίδια στιγμή πολύχρωμα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της Έγκωμης. Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από το δημοφιλές συγκρότημα «Παπιγιόν».

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Έγκωμης και το The Mall of Engomi.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (CSI).

Υποστηρικτές: Εκδόσεις «Γνωσιτεχνία», Ιδιωτικό Φροντιστήριο «Ταξίδι στην Εκπαίδευση», Pizza Mia, KFC, Λούνα παρκ Παπαφιλίππου, Κοινοτική Αστυνόμευση, Σύνδεσμος και Τάγμα Αγίου Ιωάννου.

print