ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΓΚΩΜΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

Οι Δήμοι Έγκωμης και Κερύνειας πραγματοποίησαν αντικατοχική εκδήλωση με τίτλο «Μνήμες Κερύνειας» διατρανώνοντας από κοινού τον πόθο για δίκαιη λύση του Κυπριακού και επιστροφή στη γη της Κερύνειας. Της εκδήλωσης προηγήθηκε λαμπαδηφορία από τους νέους της Έγκωμης και Κερύνειας, προσκόπους και ναυτοπροσκόπους, με σημείο εκκίνησης τον τον ιερό Τύμβο Μακεδονίτισσας και κατάληξη στο παρακείμενο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Κερυνειωτών, όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

Η εκδήλωση άρχισε με άφιξη φλόγας, την οποία μετέφεραν οι δρομείς του σωματείου «Περικλής Δημητρίου» συνοδευόμενοι από τους Δημάρχους Έγκωμης και Κερύνειας. Ακολούθησε καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Έγκωμης, Ζαχαρία Κυριάκου, ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν η Δήμαρχος της κατεχόμενης Κερύνειας, Ρίτα Ελισσαίου – Κωμοδίκη, η οποία τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι Κερυνειώτες δεν πτοούνται, ζουν, αναπνέουν και περιμένουν την ευλογημένη μέρα που θα τους φέρει πίσω στη γη που τους γέννησε και τους ανήκει.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε σύντομη ταινία με πλάνα από την Κερύνεια πριν από την τουρκική εισβολή, ενώ το μουσικό μέρος της εκδήλωσης διανθίστηκε με αντικατοχικά τραγούδια από τη Δημοτική Χορωδία Έγκωμης και τη Χορωδία της Αδούλωτης Κερύνειας. Πριν από τη λήξη του προγράμματος εγκρίθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας των συνδιοργανωτών Δήμων για την παράνομη τουρκική εισβολή του 1974 και την έκτοτε συνεχιζόμενη κατοχή των εδαφών μας.

Την εκδήλωση παρουσίαζε ο Σάββας Κοσιάρης, ο οποίος τόνισε ότι το χρέος μας δεν εξαντλείται σε μια εκδήλωση, αλλά θα εκπληρωθεί όταν βρεθούμε ελεύθεροι στις ακτές της πολυαγαπημένης Κερύνειας. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.