Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Έγκωμης και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Τονίστηκε η ανάγκη αγαστής συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Πανεπιστημίου για την αντιμετώπιση των διαφόρων προκλήσεων προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη στο Δημαρχείο Έγκωμης έχει διετή διάρκεια με προοπτική ετήσιας ανανέωσης και προνοεί την εκπόνηση και εκτέλεση προκαθορισμένων προγραμμάτων μεταξύ του Δήμου Έγκωμης και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας όπως π.χ.:
• Επισκέψεις μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας με στόχο την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, της διδασκαλίας και της αντίστοιχης διοικητικής οργάνωσης.
• Διοργάνωση από κοινού επιστημονικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων.
• Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
• Υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων με στόχο την διά βίου εκπαίδευση.
• Διοργάνωση διαφόρων διαγωνισμών (π.χ. εφευρετικότητας, λογοτεχνίας, καινοτομίας).

Οι κ.κ. Κυριάκου και Καρτακούλλης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους ότι η υπάρχουσα για χρόνια συνεργασία μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πανεπιστημίου, επικυρώνεται πλέον και επίσημα και θεσμοθετείται με στόχο να εμβαθυνθεί περαιτέρω.

Στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου παρέστησαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρίστος Σαββίδης και Αναστασία Στυλιανού και η Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κα Χριστίνα Λοΐζου.

 

 

print