Ο Δήμος Έγκωμης διευκρινίζει

Με αφορμή δικαιολογημένα παράπονα που έχουν διατυπωθεί αναφορικά με πρόβλημα που παρατηρείται από θόρυβο στα φρένα σκυβαλοφόρου οχήματος, ο Δήμος Έγκωμης διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Ο Δήμος διαθέτει 5 σκυβαλοφόρα οχήματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι ηλικίας πέραν των 20 ετών. Όλα περνούν κανονικά από τους ενδεδειγμένους ελέγχους ΜΟΤ και βρίσκονται αδειοδοτημένα σε λειτουργία. Όντως τα φρένα ενός σκυβαλοφόρου προκαλούν θόρυβο την ώρα που θα πατηθούν και παρά τις πολλές προσπάθειες που έγιναν, η πλήρης αντιμετώπιση του προβλήματος δεν επιτεύχθηκε, επειδή το όχημα είναι παλαιού τύπου και δεν εξευρέθηκαν ανταλλακτικά.

Το όχημα δεν μπορεί να αποσυρθεί από την κυκλοφορία, επειδή θα υπάρξει ανυπέρβλητη δυσκολία στη διεκπεραίωση του προγράμματος συλλογής σκυβάλων. Από την άλλη ο Δήμος δεν μπορεί να προβεί στην αγορά άλλου σκυβαλοφόρου, εξαιτίας του πολύ μεγάλου κόστους και των μεγάλων οικονομικών περικοπών που επιβλήθηκαν από το 2012 στους Δήμους. Συνεχίζουν να γίνονται προσπάθειες να εξευρεθεί λύση, ώστε να αντιμετωπισθεί η ενόχληση που προκαλείται από το θόρυβο. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου είναι σε νέα διαδικασία επαφών με τον υπεύθυνο του γκαράζ, ώστε να διερευνηθεί εκ νέου η εξεύρεση ανταλλακτικών.

print