Μήνυμα από τον Δήμαρχο Ζαχαρία Κυριάκου

Αγαπητοί συνδημότες,

Η νέα πενταετία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνεχίζει από εκεί που τελείωσε η προηγούμενη, όσο αφορά στη χρηματοδότησή της από το κράτος. Με χορηγίες μειωμένες κατά 45% και με όλους τους μνημονιακούς όρους που τέθηκαν το 2013 να παραμένουν σε ισχύ. Η Ένωση Δήμων προβαίνει σε παραστάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία, ώστε η κυβέρνηση να δει τα πράγματα κάτω από διαφορετική θεώρηση, για να ξεκινήσει η αναπτυξιακή πορεία και να ικανοποιηθούν αιτήματα των πολιτών.

Παρά την εικόνα αυτή, το  Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης, συνεχίζοντας μια νοικοκυρεμένη και ρεαλιστική οικονομική πολιτική,  προχωρά στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για να επιδιορθώσουμε ένα από τους βασικότερους οδικούς άξονες της Έγκωμης, τη λεωφόρο Λυκαβηττού. Με δημιουργία κολπωμάτων στάθμευσης, για να εξυπηρετηθεί ο εμπορικός χαρακτήρας της λεωφόρου. Μέσα στα επόμενα σχέδια του Δήμου, είναι και η ενίσχυση υφιστάμενων πάρκων με καινούργια παιδικά παιχνίδια και μικρά όργανα άθλησης (μονόζυγα).

Ζαχαρίας Κυριάκου,
Δήμαρχος Έγκωμης

Όραμα Δήμου Έγκωμης

Όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε στο Δήμο μας ένα περιβάλλον και μια ποιότητα ζωής μέσω της δημιουργίας υπηρεσιών και προγραμμάτων που να καλύπτουν τις ανάγκες των δημοτών, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή, τις υγιείς δραστηριότητες, τη συμμετοχή σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, την αναβάθμιση των επιλογών αναψυχής, την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού, και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

print