Ολοκληρώθηκε η διδυμοποίηση Έγκωμης και Καρπενησίου

Με την επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου και αντιπροσωπίας του Δημοτικού Συμβουλίου Έγκωμης στον Δήμο Καρπενησίου, ολοκληρώθηκε η Β’ Φάση της διαδικασίας Διδυμοποίησης των δύο Δήμων.

Κατά την παραμονή της στο Καρπενήσι, η αποστολή του Δήμου Έγκωμης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε εμβληματικούς χώρους στο Καρπενήσι, όπως την Ιερά Μονή Παναγίας Προυσού και το Μουσείο Βουνού. Παράλληλα, η αποστολή πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις με παράγοντες της τοπικής κοινωνίας και αξιωματούχους, όπως π.χ. τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου και τον Μητροπολίτη Καρπενησίου. Κατά τα συναντήσεις αυτές, συζητήθηκαν διεξοδικά τρόποι εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο Δήμων, προς όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ποιότητας ζωής των δημοτών τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτόκολλο Φιλίας και Συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν οι δύο Δήμαρχοι, Ζαχαρίας Κυριάκου και Νικόλαος Σουλιώτης, προνοεί, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή εμπειριών και τη συνεργασία Έγκωμης και Καρπενησίου στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Συλλογής και Διαχείρισης Απορριμμάτων, της Παιδείας, του Πολιτισμού, της Κοινωνικής προσφοράς, του Αθλητισμού και της Τεχνολογίας καθώς και σε θέματα που άπτονται της διάρθρωσης των δημοτικών υπηρεσιών.

print