Προληπτικά μέτρα για αντιμετώπιση των έντονων βροχοπτώσεων στην Έγκωμη

Εν όψει των φθινοπωρινών και χειμερινών βροχοπτώσεων και ακραίων καιρικών φαινομένων που παρατηρούνται ολοένα και πιο συχνά λόγω κλιματικής αλλαγής, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών του Δήμου Έγκωμης. Στη σύσκεψη δόθηκαν οδηγίες από το Δήμαρχο με στόχο τη λήψη προληπτικών μέτρων για αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλούνται από τις έντονες βροχοπτώσεις. Τα μέτρα αυτά αφορούν τον συστηματικό καθαρισμό του καναλιού Κλήμου (ανοικτό και καλυμμένο τμήμα), των ρείθρων και των φρεατίων στους δρόμους, την επέκταση χρήσης του σαρώθρου, τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων αντιμετώπισης για τις ευαίσθητες πλημμυροπαθείς περιοχές, τον έλεγχο ετοιμότητας ομάδων έκτακτης ανάγκης (εργάσιμες και μη εργάσιμες ώρες) και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να συνδράμουν όπου είναι δυνατόν στο έργο των δημοτικών υπηρεσιών.

Ο Δήμος Έγκωμης ενημερώνει ότι εδώ και μήνες συνεχίζεται η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην Έγκωμη, ενώ κρίνει ορθόν να ενημερώσει τους δημότες για τα ακόλουθα:

  • Μη ρίχνετε στα πεζοδρόμια κλαδέματα ή άλλα άχρηστα υλικά, μπάζα, οικοδομικά υλικά κ.λπ. Οι βροχές τα παρασύρουν με αποτέλεσμα να φράσσουν τα φρεάτια, να δυσκολεύουν πολύ την απορρόφηση των ομβρίων υδάτων και να δημιουργούν πολλά προβλήματα. Μην απορρίπτετε σε σχάρες οικιακά απόβλητα (π.χ. λάδια τηγανίσματος).
  • Εάν έξω από την κατοικία/κατάστημά σας υπάρχει σχάρα ομβρίων και έχει καλυφθεί από χόρτα, φύλλα ή κλαδέματα που έχει παρασύρει η βροχή, καλό είναι να τα απομακρύνετε για να μπορεί η σχάρα να απορροφά τα νερά της βροχής.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείτε να καλείτε το τηλ. 96-478810 ή 22453861  (Χρύσανθος Πιερή).
  • Δημότες, ιδιαίτερα κάτοικοι των ευαίσθητων πλημμυροπαθών περιοχών, που σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά στο έργο των δημοτικών υπηρεσιών, μπορούν να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους στον κ. Πιερή.
  • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να απορρίψετε οιαδήποτε άχρηστα, πέραν της κανονικής αποκομιδής σκυβάλων και επειδή αδυνατείτε να τα μεταφέρετε στα καθορισμένα Πράσινα Σημεία, μπορείτε να καλείτε τις υπηρεσίες του Δήμου να τα μαζέψουν, αφού πρώτα διευθετηθεί η ημέρα και ώρα παραλαβής, έναντι της ανάλογης χρέωσης η οποία καλύπτει τα έξοδα του Δήμου.

Σας προτρέπουμε να παρακολουθείτε συστηματικά την ιστοσελίδα του Δήμου, www.engomi.org για να έχετε πλήρη ενημέρωση για όλες τις δραστηριότητες μας.

 

Θέλουμε τη συνεργασία σας,

για να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής στο Δήμο μας.

print