Προληπτικά μέτρα στο Δήμο Έγκωμης ενόψει βροχών / καταιγίδων

Ο Δήμος Έγκωμης ενημερώνει τους δημότες ότι ενόψει της εισόδου στη χειμερινή περίοδο, προβαίνει στις απαραίτητες εργασίες για έλεγχο και καθαρισμό των οχετών και φρεατίων. Επίσης, έχει ήδη προβεί στον καθαρισμό του καναλιού Κλήμου, ειδικά σε σημεία όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα στο παρελθόν.

Παράλληλα, καλεί τους δημότες όπως λάβουν και οι ίδιοι στα υποστατικά τους τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποφυγή ή και καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν από έντονες βροχοπτώσεις/ καταιγίδες. Συγκεκριμένα, καλούνται οι δημότες να αποφεύγουν τη ρίψη κλαδευμάτων και άχρηστων αντικειμένων ή/και οικοδομικών υλικών σε πεζοδρόμια, ανοιχτούς χώρους ή σε σημεία από όπου πιθανόν να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής, με κίνδυνο την απόφραξη των σχαρών. Ακόμη, σχάρες και φρεάτια αποχέτευσης δεν πρέπει να καλύπτονται με πέτρες, κιβώτια, σκιπ ή μηχανήματα.

Σε περίπτωση υπερχείλισης χειμάρρων, το κοινό οφείλει να ακολουθεί τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών και να μην επιχειρεί να διασχίσει διαβάσεις με ορμητικά νερά, ενώ συστήνεται να παραμένει μακριά από περιοχές με λιμνάζοντα νερά.

Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα στις πιο ευάλωτες περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρες στο παρελθόν και συστήνεται στους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν αντλίες νερού ή και να προβούν σε συντήρηση των υφιστάμενων αντλιών.

Ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων, την ώρα όμως της έντονης βροχόπτωσης ή καταιγίδας, είναι αδύνατον τα συνεργεία του Δήμου να ανταποκριθούν ταυτόχρονα σε όλα τα περιστατικά τα οποία τυχόν θα κληθούν, και συνεπώς η βοήθεια και η συνεργασία των δημοτών θα συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ειδικά στον τομέα του καθαρισμού των σχαρών από τους δημότες, έξω από τις οικίες τους, όταν αυτές κλείσουν από ορμητικά νερά που παρασύρουν φύλλα.

Για οποιαδήποτε βοήθεια ή περαιτέρω πληροφόρηση σε σχέση με τα πιο πάνω, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου στα πιο κάτω τηλέφωνα:

22453800 (εργάσιμες ώρες)

ή 96478810 ή 99178176

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΓΚΩΜΗΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020

print