Προληπτικά μέτρα στο Δήμο Έγκωμης για ακραία καιρικά φαινόμενα

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, το δελτίο καιρού των επόμενων ημερών αναφέρεται σε ακραία καιρικά φαινόμενα, με έντονες βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Πέραν των προληπτικών μέτρων του Δήμου Έγκωμης για αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων (με βελτίωση υποδομών και αντιπλημμυρικά έργα), παρακαλούνται και οι δημότες να λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποφυγή και καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από καταιγίδες. Παρακαλείται το κοινό όπως ελέγχει τα φρεάτια που βρίσκονται έξωθι των υποστατικών του, έτσι ώστε να είναι καθαρά. Παράλληλα, το κοινό καλείται να αποφεύγει τη ρίψη κλαδεμάτων και άχρηστων αντικειμένων ή/και οικοδομικών υλικών σε πεζοδρόμια, ανοιχτούς χώρους για να μην αυξάνεται ο κίνδυνος απόφραξης των σχαρών. Τα φρεάτια αποχέτευσης δεν πρέπει να καλύπτονται με οικοδομικά υλικά, πέτρες, κιβώτια, σκιπ ή μηχανήματα. Ο Δήμος λαμβάνει επιπλέον μέτρα στις πιο ευάλωτες περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρα στο παρελθόν, ενώ συστήνεται στους ιδιοκτήτες υπογείων να έχουν αντλίες νερού και να προβαίνουν σε συντήρηση των υφιστάμενων αντλιών. Επίσης τονίζεται ότι τα αυτοκίνητα πρέπει να βγαίνουν από τα υπόγεια, σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Επισημαίνεται ότι την ώρα της έντονης βροχόπτωσης είναι αδύνατον τα συνεργεία του Δήμου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ανταποκρίνονται σε όλα τα περιστατικά για τα οποία τυχόν κληθούν και συνεπώς η βοήθεια και η συνεργασία των δημοτών σε προληπτικές ενέργειες θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Για οιαδήποτε βοήθεια σε έκτακτες ανάγκες ή περαιτέρω πληροφόρηση σε σχέση με τα πιο πάνω, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου, στο τηλέφωνο 96478810.

print