ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΚΥΒΑΛΩΝ

Αγαπητοί δημότες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 2 Οκτωβρίου 2018, όλα τα οικιακά σκύβαλα Έγκωμης θα μεταφέρονται στην ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων), που βρίσκεται στην Κόσιη. Ο σκυβαλότοπος Κοτσιάτη θα κλείσει για οικιακά σκύβαλα.

Ενόψει του γεγονότος ότι  η εν λόγω μονάδα της Κόσιης θα παραλαμβάνει ΜΟΝΟ οικιακά σκύβαλα, καλείται το κοινό να είναι πολύ προσεκτικό κατά την εναπόθεση των σκυβάλων του και να μην εναποθέτει κλαδέματα ή άλλα ογκώδη αντικείμενα για συλλογή, αφού τα συνεργεία σκυβάλων δεν θα τα συλλέγουν, επειδή η μονάδα Κόσιης δεν τα αποδέχεται.

Όσον αφορά στα κλαδέματα, ο Δήμος Έγκωμης εδώ και χρόνια έχει καθιερώσει ετήσιο πρόγραμμα, με βάση το οποίο μπορείτε να εξυπηρετήστε  δωρεάν 4 φορές το χρόνο. Το πρόγραμμα έχει κοινοποιηθεί στις αρχές του χρόνου, αλλά το κοινοποιούμε εκ νέου για ενημέρωσή σας. Εάν επιθυμείτε να πετάξετε οιαδήποτε κλαδέματα ή άλλα ογκώδη άχρηστα πέραν της κανονικής περιόδου, μπορείτε να καλείτε τις υπηρεσίες του δήμου να τα μαζέψουν, αφού διευθετηθεί η ημέρα και ώρα παραλαβής, έναντι της ανάλογης χρέωσης που καλύπτει τα έξοδα του δήμου.

Μην πετάτε σε άδεια οικόπεδα και ανοιχτούς χώρους άχρηστα που ξεσκαρτάρετε από το σπίτι σας (παλιά έπιπλα, ηλεκτρικά είδη, οικοδομικά υλικά, είδη υγιεινής κ.ά.). Δημιουργούνται πολύ σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγιεινής και ασφάλειας. Ο Δήμος θα εντείνει τις προσπάθειές του για εντοπισμό των παρανομούντων.

Ελπίζουμε ότι θα συνεργαστείτε με τις υπηρεσίες με του Δήμου, έτσι ώστε η νέα διαδικασία με τη λειτουργία του σκυβαλότοπου Κόσιης, να υλοποιηθεί ομαλά.

Σημ: Η συλλογή ανακυκλώσιμων ειδών στο Δήμο Έγκωμης θα συνεχίσει κανονικά με βάση το υφιστάμενο πρόγραμμα, χωρίς οιαδήποτε χρέωση για τους δημότες.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΓΚΩΜΗΣ

Σεπτέμβριος 2018

print