Συνεχή διαβήματα Δήμου Έγκωμης για ανυπόφορες δυσοσμίες από χοιροστάσιο της περιοχής Παλαιομετόχου

Με νέα σημερινή παρέμβαση του ο Δήμος Έγκωμης ζητά γραπτώς από το  αρμόδιο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων δυσοσμίας που προέρχονται από χοιροστάσιο στην περιοχή Παλαιομετόχου (νεκρή ζώνη). Οι δυσοσμίες επηρεάζουν σοβαρά την ποιότητα ζωής δημοτών Έγκωμης και Λακατάμιας.

Ο Δήμος Έγκωμης, προς ενημέρωση της κοινής γνώμης, δίνει στη δημοσιότητα και άλλη πρόσφατη επιστολή (ημερ. 1/6/2021) που απέστειλε στο αρμόδιο Υπουργείο. Δυστυχώς από το υπουργείο δεν είχαμε οιαδήποτε απάντηση/ενημέρωση.

«Επιθυμούμε με την παρούσα, να επαναφέρουμε σε γνώση σας, το σοβαρό πρόβλημα δυσοσμίας που επηρεάζει κυρίως τον Δήμο Έγκωμης, και το οποίο προέρχεται από τη λειτουργία Χοιροστασίου, το οποίο λειτουργεί στη Νεκρή Ζώνη, και συγκεκριμένα στην περιοχή Παλαιομετόχου. Από πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση του  Δήμου, διαφαίνεται ότι σωροί από κοπριές, προερχόμενες από το εν λόγω Χοιροστάσιο, αντί να τυγχάνουν της ενδεδειγμένης επεξεργασίας, απλώνονται για να αποξηραθούν, σε χωράφια της περιοχής. Στη συνέχεια, τα εν λόγω χωράφια οργώνονται, για σκοπούς ανακατέματος της κοπριάς, μια διαδικασία που έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση έντονης δυσοσμίας. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, αφού υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής μιας μεγάλης μερίδας δημοτών, ιδιαίτερα αυτών που κατοικούν στην περιοχή Τύμβου, οι οποίοι κατά τις συγκεκριμένες μέρες αναγκάζονται να παραμένουν κλειστοί στα σπίτια τους.

Παρακαλούμε όπως προβείτε το συντομότερο σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα το οποίο να σημειωθεί, επαναλαμβάνεται για σειρά ετών, χωρίς να τύχει μέχρι στιγμής αποτελεσματικού χειρισμού από κάποιο αρμόδιο κρατικό όργανο. Η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή από τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου σας, θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Παρακαλώ ενημερώστε μας για τις ενέργειές σας».

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΓΚΩΜΗΣ

6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

print