Τελετή ανακήρυξης του Αντιπτέραρχου ε.α. Νίκου Ήμελλου επίτιμου δημότη Έγκωμης

Ο Δήμος Έγκωμης, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε στην ανακήρυξη του Αντιπτέραρχου εν αποστρατεία, Νίκου Ήμελλου, σε επίτιμο δημότη Έγκωμης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, του στρατού και της αστυνομίας, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων κομμάτων και οργανώσεων.

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομο καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Έγκωμης, Ζαχαρία Κυριάκου, ο οποίος επεξήγησε το σκεπτικό της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, χάρη στις πρωτοβουλίες του κ. Ήμελλου, τις άοκνες προσπάθειές του, την κάλυψη σημαντικού μέρους των εξόδων καθώς και την αφιλοκερδή εργασία του, ανεγέρθηκε το μνημείο της Μάνας του Αγνοουμένου και έγινε δυνατή η μεταφορά του πολεμικού αεροσκάφους NORATLAS που εκτίθεται πλέον στον ιερό χώρο του Τύμβου Μακεδονίτισσας στην Έγκωμη. Τα μνημεία αυτά κατέστησαν την Έγκωμη πανελλήνιο σημείο αναφοράς. Ακολούθησε χαιρετισμός εκ μέρους της Πολιτείας από τον Επίτροπο Προεδρίας, κ. Φώτη Φωτίου, ενώ την παρουσίαση του τιμώμενου προσώπου έκανε ο πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, κ. Νίκος Σεργίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του κ. Ήμελλου.

Η εκδήλωση συνέχισε με το τελετουργικό της ανακήρυξης. Μετά την ανάγνωση της σχετικής απόφασης, ο Δήμαρχος επέδωσε το κλειδί της πόλης, τιμητικό δίπλωμα στον κ. Ήμελλο και ένα βιβλίο των κ.κ. Νίκου και Προκόπη Παναγιώτου για την ιστορία της Έγκωμης. Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομες προβολές αναφορικά με μνημεία που κοσμούν από το 2018 τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΓΚΩΜΗΣ

22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

print