Μήνυμα Δημάρχου

Το Δημοτικό Συμβούλιο εργάζεται μεθοδικά για να υλοποιήσει έργα, που σχετίζονται με τις υποδομές της πόλης μας. Παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται το μνημονιακό καθεστώς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις χορηγίες σε επίπεδα του 2012 και μειωμένες κατά 45% σε σχέση με το 2011, καταφέραμε να εντάξουμε στους προϋπολογισμούς του 2018 τη ριζική ανακατασκευή της λεωφ. Λυκαβηττού με δαπάνη 700 περίπου χιλιάδων ευρώ και την κατασκευή σειράς αντιπλημμυρικών έργων. Αυτά, μαζί με επιμέρους παρεμβάσεις του Δήμου για σταδιακή βελτίωση και άλλων οδικών αξόνων. Υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες για τη βελτίωση των υποδομών της πόλης μας, η οποία γνωρίζει πρωτοφανή ανάπτυξη, τόσο σε οικιστικές μονάδες όσο και επαγγελματικές. Γι’ αυτό, η πρώτιστη έγνοια μας είναι οι υποδομές. Και εδώ, είναι εκ των ων ουκ άνευ απαραίτητη η συνδρομή του κεντρικού κράτους, το οποίο μας ενισχύει για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Πέραν αυτών, στις προτεραιότητές μας είναι η εξασφάλιση μεγάλου χώρου εντός της διεθνούς κρατικής έκθεσης για τη δημιουργία πολυθεματικού πάρκου, για κοινωνικούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. Έχουμε θέσει το θέμα στα αρμόδια υπουργεία, σαν έργο υψίστης σημασίας για τη δυτική Λευκωσία.

Στην προσοχή μας είναι και η διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας, για τα οποία απαραίτητη είναι η συνεργασία και συνδρομή των δημοτών. Είναι απαράδεκτο να πετιούνται ανεξέλεγκτα πάσης φύσεως άχρηστα σε ανοικτούς χώρους, να μη μαζεύονται από τους ιδιοκτήτες τα περιττώματα των σκυλιών τους, να απορρίπτονται κλαδέματα εκτός των περιόδων συλλογής, για τις οποίες οι δημότες ενημερώνονται κάθε χρόνο με ειδικό φυλλάδιο.

Δεν παραλείπουμε την κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα, μέσα από πληθώρα εκδηλώσεων που προσφέρονται δωρεάν στους δημότες μας.

Είμαστε πάντοτε στη διάθεση των δημοτών, γιατί ο στόχος είναι κοινός: Μια καλύτερη Έγκωμη.

print