Εορταστική Συναυλία Δημοτικής Ορχήστρας Έγκωμης


Ο Δήμος Έγκωμης, με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, διοργάνωσε Εορταστική Συναυλία της Δημοτικής Ορχήστρας Έγκωμης, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Παπαντωνίου στο κατάμεστο Αμφιθέατρο της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. Παράλληλα, η συναυλία σηματοδότησε πέντε χρόνια από την ίδρυση της Δημοτικής Ορχήστρας Έγκωμης, η οποία μέσα από τη σκληρή δουλειά και ποιοτική προσφορά της, καθιερώθηκε στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε πολλούς νέους να αναδείξουν το ταλέντο τους.


Στη συναυλία συμμετείχαν οι σολίστες Κάτια Παναγιώτου (πιάνο) και Ειρήνα Ζένιου (σοπράνο), καθώς και το Φωνητικό Σύνολο «Αρμονία Έγκωμης». Στο πιάνο συνόδευε η Παυλίνα Μακρομηνά.



Το πρόγραμμα περιλάμβανε έργα Χαίντελ, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σιμπέλιους, Ιβανόβιτσι, Χόρνερ, Στράους, Σακελλαρίδη και Δυμιώτη. Στη συναυλία έγινε η πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του έργου «Κυπριακή Φαντασία» που συνέθεσε σε πολύ νεαρή ηλικία ο αδικοχαμένος Κύπριος συνθέτης Φάνος Δυμιώτης.



Η συναυλία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Γιώργου Δημοσθένους. Η είσοδος ήταν ελεύθερη, αλλά έγιναν δεκτές εισφορές προς ενίσχυση του έργου της Λέσχης Ηλικιωμένων Έγκωμης.

print