Η Έγκωμη τίμησε τις εθνικές επετείους

Ο Δήμος Έγκωμης τίμησε τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955 με πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Έγκωμης και εορταστική εκδήλωση στο σωματείο Ε.Θ.Α. Έγκωμης.


 


Στη Δοξολογία παρέστησαν οργανωμένα σύνολα, τοπικές επιτροπές κομμάτων και αντιπροσωπίες όλων των εκπαιδευτηρίων του Δήμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η διευθύντρια του Γυμνασίου Έγκωμης «Κυριάκος Νεοκλέους», κα Μαρία Συμεωνίδου.


 


Μετά το πέρας της Δοξολογίας ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του απαγχονισθέντος ήρωα της ΕΟΚΑ 1955-59 Χαρίλαου Μιχαήλ.


 


Επίσης, ο Δήμος Έγκωμης, σε συνεργασία με την Ε.Θ.Α. Έγκωμης, διοργάνωσε πανηγυρικό εορτασμό για να τιμήσει τις Εθνικές Επετείους. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΘΑ, Πανίκος Κωνσταντίνου, και ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου.


 


Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.


 


Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με επετειακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Δημοτική Χορωδία Έγκωμης, την Παιδική Χορωδία Δήμου Έγκωμης και το Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α’, το οποίο παρουσίασε το μουσικό δρώμενο «Η φωνή των ηρώων», που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα της εκδήλωσης.

print