Η Έγκωμη τίμησε τους κορυφαίους του Αθλητισμού

Ο Δήμος Έγκωμης τίμησε τους κορυφαίους αθλητές και σωματεία της Έγκωμης για τις διακρίσεις που πέτυχαν κατά το έτος 2015, στοχεύοντας να δώσει ηθικά κίνητρα στους αθλητές και τους αθλητικούς φορείς για μεγαλύτερες ακόμη διακρίσεις.


 


Στην εκδήλωση τιμήθηκαν εξήντα συνολικά αθλητές και αθλήτριες για επιτυχίες σε παγκύπριες, πανελλήνιες, ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις, καθώς και σε σωματεία και οργανωμένα σύνολα της Έγκωμης. Ειδική διάκριση δόθηκε από το Δήμαρχο Έγκωμης στον δημότη Έγκωμης, εκπαιδευτικό και παιδαγωγό Κυριάκο Νεοκλέους για την πολύχρονη και ανεκτίμητη προσφορά του στην Παιδεία, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρέμβαση του κ. Νεοκλέους, ο οποίος με παραινέσεις προς τη νεολαία τόνισε τη σημασία της προσπάθειας και της άθλησης για την υγεία και την καλλιέργεια του ατόμου.


 


Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας, Αθλητισμού και Φιλοξενίας του Δήμου Έγκωμης, Παύλος Παύλου, ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Δημήτρης Λόρδος, η πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλέα Χατζηστεφάνου – Παπαέλληνα και ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου.


 


Ο Δήμαρχος Έγκωμης συγχάρηκε όλους τους αθλητές για την προσπάθειά τους και τις επιτυχίες τους και τόνισε ανάμεσα σ’ άλλα και τα ακόλουθα:


 


«Σε μια εποχή που στην παγκόσμια καθημερινότητα των πολιτών κυριαρχεί η βία, και ο φανατισμός, σε μια εποχή που κάθε βράδυ στις τηλεοπτικές ειδήσεις, οι οθόνες γεμίζουν με αίμα και παραδείγματα προς αποφυγή, είναι μεγάλη η χαρά μας και εγκαρδιωνόμαστε, επειδή έχουμε να προβάλουμε παραδείγματα προς μίμηση. Παραδείγματα λεβεντιάς, διακρίσεων και επιτυχιών. Απόψε βραβεύουμε άριστους νέους του Δήμου μας που έδωσαν ωραίους νικηφόρους αγώνες. Σας συγχαίρουμε παιδιά και σας ευχόμαστε κι άλλες επιτυχίες, που δεν τιμούν μόνο εσάς, αλλά και τις ομάδες σας, τα σχολεία σας και την ταλαιπωρημένη από την τουρκική κατοχή πατρίδα μας. Συγχαίρουμε θερμά και τους γονείς σας, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο κόπο κι οι ίδιοι καταβάλλουν καθημερινά, για να σας στηρίζουν και ηθικά και οικονομικά.»


 


Στη συνέχεια ο κ. Κυριάκου αναφέρθηκε στους δύο λαμπρούς αθλητές και σπουδαίους νέους, τον Νεόφυτο Χανδριώτη και τον Γιώργο Γκουγκούρη, στη μνήμη των οποίων ήταν αφιερωμένες οι βραβεύσεις και επέδωσε μεταθανάτιες βραβεύσεις στους γονείς τους.


 


Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Πετρολίνα, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον κ. Στάθη Γαλάζη. Υποστηρικτής της εκδήλωσης ήταν το ξενοδοχείο Hilton Park, στον χώρο του οποίου πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση.


 


Το πρόγραμμα παρουσίασε ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Γεωργιάδης, δημότης Έγκωμης.

print