Ο Δήμος Έγκωμης τίμησε τη γυναίκα λογοτέχνιδα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


 


Ο Δήμος Έγκωμης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τίμησε φέτος τη γυναίκα λογοτέχνιδα στο πρόσωπο τριών γυναικών συγγραφέων, δημοτών Έγκωμης: Χλόη Προκοπίου, Γιόλα Δαμιανού – Παπαδοπούλου, Αλεξάνδρα Γαλανού.


 


Εισαγωγικό καλωσόρισμα έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Έγκωμης, Αναστασία Στυλιανού. Στη συνέχεια η φιλόλογος Ειρήνη Θεοχάρους ανέπτυξε το νόημα της Ημέρας της Γυναίκας, τους αγώνες και την προσφορά της μέσα στους αιώνες.


 


Ακολούθησε παρουσίαση των τριών τιμώμενων συγγραφέων, με ανάγνωση αποσπασμάτων του έργου τους από την Αγγελική Μιχαήλ και την ηθοποιό Ανθή Αντωνιάδου.


 


Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε επίσης τραγούδια από τη Δημοτική Χορωδία Έγκωμης και απόσπασμα από το «Cats: The musical»  από τις μαθήτριες της σχολής μουσικής και μπαλέτου «La Ronda».


 


Ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου, παρέδωσε τα τιμητικά βραβεία στις τρεις τιμώμωνες, Χλόη Προκοπίου, Γιόλα Δαμιανού –  Παπαδοπούλου και Αλεξάνδρα Γαλανού. Στην αντιφώνησή τους, οι τρεις τιμώμενες ευχαρίστησαν τον Δήμο Έγκωμης για την τιμή που τους έγινε και αναφέρθηκαν εν συντομία στην πηγή έμπνευσής τους και τις αγωνίες τους για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.


 


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και Δήμαρχος Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός.


 


 


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΓΚΩΜΗΣ


10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

print