3,5 εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στην Έγκωμη

Στη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την προεδρία του υπουργού κ. Ν. Νουρή, δρομολογήθηκαν ενέργειες για την υλοποίηση παλαιότερων αποφάσεων, που αφορούν στην κατασκευή δύο μεγάλων λιμνών κατακράτησης ομβρίων, για αντιμετώπιση πλημμυρών, καθώς η Έγκωμη συγκαταλέγεται στις 19 πιο επικίνδυνες πλημμυροπαθείς περιοχές της Κύπρου, σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων. Έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα και έχουν δοθεί από τον υπουργό οδηγίες στη Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας για τη διευθέτηση διαδικαστικών λεπτομερειών. Ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε επίσης οδηγίες για την κάλυψη της δαπάνης που ανέρχεται στο ποσό των 3,5 εκατομ. ευρώ. Το όλο έργο προγραμματίζεται να γίνει σε τρεις φάσεις.

Ο Δήμαρχος Έγκωμης κ. Ζ. Κυριάκου ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών για την πραγματοποίηση της σύσκεψης και τη δρομολόγηση ενεργειών για υλοποίηση των έργων, για τα οποία είναι ήδη έτοιμα τα κατασκευαστικά σχέδια, με ενέργειες του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων.

Στο μεταξύ: Μικρότερης έκτασης αντιπλημμυρικά έργα σε 60 περίπου διαφορετικά σημεία στο Δήμο Έγκωμης, τα οποία άρχισαν προ έτους, συμπληρώνονται σύντομα.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΓΚΩΜΗΣ

19.6.2020

print