Φεστιβάλ Παραδοσιακών Παιγνιδιών στην Έγκωμη

Ο Δήμος Έγκωμης  διοργάνωσε «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Παιγνιδιών» την Τρίτη του Πάσχα, στο πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού. Στην εκδήλωση αναβίωσαν παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα, όπως σακκουλοδρομίες, αβγουλοδρομίες, ζίζιρος και σχοινί.

Πλήθος κόσμου και κυρίως παιδιά, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στα παραδοσιακά παιχνίδια, έπαιξαν κυνήγι πασχαλινού αβγού και χόρεψαν στους ρυθμούς της κυπριακής και νησιώτικης παραδοσιακής μουσικής που πλαισίωνε την εκδήλωση. Πολλές εκπλήξεις, ζωγραφική προσώπου, βόλτες με τρίκυκλα ποδήλατα,  δώρα και παραδοσιακά εδέσματα όπως λουκουμάδες, μπουρέκια της σάτζιης, γλυκά του κουταλιού, σπιτίσια λεμονάδα, τριαντάφυλλο και κανέλαδα περίμεναν τους  επισκέπτες.

Παράλληλα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν παραδοσιακά παιγνίδια υπηκόων ξένων χωρών που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο μας, αφού η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέοι Δρόμοι για την Ένταξη» – Έργο «Προγράμματα Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών από Τοπικές Αρχές», στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Έγκωμης ως εταίρος. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο κ. Xingyuan Huang και η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

print