Η Έγκωμη τίμησε τους κορυφαίους του Αθλητισμού

Ο Δήμος Έγκωμης τίμησε τους κορυφαίους αθλητές και σωματεία της Έγκωμης για τις διακρίσεις που πέτυχαν κατά το έτος 2016, με στόχο να δώσει ηθικά κίνητρα στους αθλητές και τους αθλητικούς φορείς για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο Ανδρέα Γεωργιάδη, δημότη Έγκωμης, σ’ ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης της προσφοράς του στον αθλητισμό και τη νεολαία.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν πενήντα πέντε συνολικά αθλητές και αθλήτριες για επιτυχίες σε παγκύπριες, πανελλήνιες, ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις, καθώς και σωματεία και οργανωμένα σύνολα της Έγκωμης. Ειδική μεταθανάτια διάκριση έγινε για τον Ανδρέα Γεωργιάδη. Ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου, επέδωσε στο γιο του Ανδρέα Γεωργιάδη, Παύλο, τιμητική πλακέτα και δίπλωμα εξαίρετης προσφοράς.

Παράλληλα από φέτος θεσμοθετήθηκε το Βραβείο Ήθους το οποίο δόθηκε στον τετραπληγικό Γιώργο Τίρρη, ως παράδειγμα θέλησης για ζωή και αγωνιστικότητας. Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το βίντεο το οποίο πρόβαλλε σκηνές από την ανάβασή του με το ειδικό τροχοκάθισμα στην κορυφή του Ολύμπου με τη βοήθεια Κυπρίων και Ελλαδιτών καταδρομέων.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας, Αθλητισμού και Φιλοξενίας του Δήμου Έγκωμης, Παύλος Παύλου, ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης και ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και το ξενοδοχείο Hilton Park. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Γεωργιάδης, δημότης Έγκωμης.

print