Μεταφορά ατόμων με κινητικές δυσκολίες

Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός – Κλάδος Λευκωσίας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του νέου του προγράμματος «Μεταφορά ατόμων με κινητικές δυσκολίες».

Σκοπός:

Η προώθηση της κοινωνικής προστασίας και κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και η δημιουργία νέων προοπτικών για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Στόχος:

Η μεταφορά των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, τα οποία δεν διαθέτουν το μέσο να μετακινηθούν για να καλύψουν απαραίτητες ανάγκες τους, και ειδικότερα σε θέματα υγείας.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που διαμένουν στην επαρχία Λευκωσίας και παρουσιάζουν οποιαδήποτε μορφή κινητικής δυσκολίας.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία:

Κάνοντας κράτηση του εξειδικευμένου αυτοκινήτου μέσω των τηλεφώνων 22664988 – 99689262 ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας [email protected] καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ των ωρών 8:30 με 15:00, τουλάχιστον 24 ώρες πριν την μετακίνηση σας. Υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς και του συνοδού σας.

Σε ποιες περιπτώσεις θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει  το πρόγραμμα;

Μεταφορά από και προς νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, ιατρεία, εκδηλώσεις και οποιονδήποτε άλλον προορισμό θα πρέπει απαραίτητα να επισκεφτούν.

Ποιες περιοχές καλύπτει το πρόγραμμα

Tο πρόγραμμα θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των περιοχών που ανήκουν στην επαρχία Λευκωσίας.

 

Κόστος μεταφοράς

Το κόστος μεταφοράς καθορίζεται από το μηνιαίο εισόδημα του κάθε αιτητή.

Άτομα όπου το μηνιαίο τους εισόδημα είναι μικρότερο των €1000 ευρώ η μετακίνηση είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Για άτομα όπου το μηνιαίο τους εισόδημα ξεπερνά τα €1000 θα υπάρχει χρέωση €15 ανά μεταφορά.

Χρήσιμές Οδηγίες

Όλα τα αιτήματα θα αξιολογούνται από κοινωνικό λειτουργό. Θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας στην κράτηση του αυτοκινήτου (first come first serve). Είναι απαραίτητη η προσκόμιση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών εντύπων για να ολοκληρώνεται η αξιολόγηση και να πραγματοποιείται η μετακίνηση.

Είμαστε στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες ή και διευκρινήσεις. Θα χαρούμε πολύ να εξυπηρετήσουμε δικά σας αιτήματα.

 

Κλάδος Λευκωσίας

Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός

Οδός Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού 3,

2063 Στρόβολος, Λευκωσία Τ.Θ. 23751, 1686 Λευκωσία

Τηλ.: (+357) 22664988,  Τηλεομοιότυπο: (+357) 22668893

Ιστοσελίδα: www.redcross.org.cy

print