Ο Δήμος Έγκωμης βραβεύεται με την Πράσινη Σημαία για 2η συνεχή χρονιά

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Έγκωμης βραβεύεται στα Παγκύπρια Βραβεία «Πράσινες Πόλεις και Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου» ως «Πράσινη Πόλη της Κύπρου» και γι’ αυτό θα του απονεμηθεί η Πράσινη Σημαία σε ειδική επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο. Η επίδοση της Πράσινης Σημαίας θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Έγκωμης θα βραβευθεί στην κατηγορία «Πράσινες πόλεις – Αστική βιοποικιλότητα» για τα έργα «Εξωραϊσμός με φύτευση χώρου πρασίνου παρά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας» και «Δημιουργία οικολογικού πάρκου, αφιερωμένου στον Σάββα Φιλίππου». Παράλληλα, με τη βράβευσή του, θα ενταχθεί αυτόματα και στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης.

Οι βραβεύσεις γίνονται μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των υποψηφίων έργων, από επιστημονική επιτροπή αξιολόγησης, η οποία συνεδρίασε στην παρουσία και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Κλέλιας Βασιλείου και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων.

print