Αίθουσα Αθλοπαιδιών «Νεόφυτος Χανδριώτης»

ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΩΜΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 15/3/2018, στο Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας στην Έγκωμη μετονομασία της Αίθουσας Αθλοπαιδιών «Ολύμπια» σε Αίθουσα Αθλοπαιδιών «Νεόφυτος Χανδριώτης». Τα αποκαλυπτήρια τέλεσε ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου, στην παρουσία του προέδρου και μελών της Σχολικής Εφορείας Έγκωμης, εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, της διεύθυνσης και των μαθητών του σχολείου.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Έγκωμης είπε ότι ο Νεόφυτος έφυγε, δυστυχώς, νωρίς, σε ηλικία μόλις 22 ετών, αλλά άφησε σημαντική παρακαταθήκη για τους νέους, τη γενναιότητα που επέδειξε, το θάρρος και την αυταπάρνησή του.

Ο Νεόφυτος Χανδριώτης υπήρξε άριστος μαθητής του Γυμνασίου καθώς και πρωταθλητής στην καλαθόσφαιρα με το σωματείο της ΕΘΑ Έγκωμης. Διακρίθηκε ωστόσο για τη γενναιότητά του στην άνιση πάλη που έδωσε με την επάρατη νόσο, εκπλήσσοντας όσους βρίσκονταν κοντά του και δίνοντας θάρρος ακόμη και στους ίδιους τους γονείς του.

Ως φόρο τιμής στη μνήμη του, η Σχολική Εφορεία Έγκωμης, μετά από σχετική εισήγηση του καθηγητικού συλλόγου του Γυμνασίου Μακεδονίτισσας, αποφάσισε να μετονομάσει την αίθουσα αθλοπαιδιών όπου αθλείτο ο Νεόφυτος.

print