Αναπτυξιακός οργασμός στην Έγκωμη

Επίσκεψη Αβέρωφ Νεοφύτου σε εργοτάξια

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Έγκωμης και ενημερώθηκε επί τόπου για μεγάλα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν σύντομα στην Έγκωμη.

Ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου στην παρουσία Δημοτικών Συμβούλων και του Αν. Δημοτικού Γραμματέα, ενημέρωσε τον κ. Νεοφύτου ότι η Διεθνής Κρατική Έκθεση αναμένεται να μετατραπεί σε Κέντρο Καινοτομίας, Έρευνας και Νεολαίας, ενώ η περιβάλλουσα ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί σαν ζώνη ειδικών μεγάλων αναπτύξεων. Ήδη, έχουν υποβληθεί αιτήσεις για δημιουργία μεγάλου και υπερσύγχρονου κέντρου νοσοκομειακής αποκατάστασης.

Επίσης ο κ. Κυριάκου ενημέρωσε ότι ο Δήμος Έγκωμης δίνει ιδιαίτερη σημασία στον τομέα βελτίωσης των υποδομών της πόλης, με διάθεση μεγάλων κονδυλίων στο σύντομο μέλλον για βελτίωση του οδικού δικτύου και κατασκευή σημαντικών αντιπλημμυρικών  έργων, με δαπάνη 3,5 εκ. ευρώ την οποία θα καλύψει το Υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα έγινε ενημέρωση και για τη υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης εκ μέρους του Δήμου με αίτημα για χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία της ανάπλασης του ιστορικού πυρήνα Έγκωμης.

Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την ευαρέσκεια του για τον αναπτυξιακό οργασμό στο Δήμο  Έγκωμης και συγχάρηκε θερμά το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Η Έγκωμη, είπε ο κ. Νεοφύτου, με την παρουσία των δυο μεγάλων Ιδιωτικών  Πανεπιστημίων, έχει μετατραπεί σε μια ζωντανή πόλη νέων ανθρώπων και όλες οι αναπτύξεις που συντελούνται προκαλούν μεγάλη ικανοποίηση γιατί βοηθούν και την οικονομία του τόπου. Επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία θα δώσει την ευκαιρία στους δήμους να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες με χαμηλότερο κόστος.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΓΚΩΜΗΣ

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

print